ASUS MeMO Pad HD 7 tablet karácsonyra

Ha valaki egy nem túl drága tablettel szeretné meglepni magát, családtagját vagy ismerősét, akkor rengeteg lehetőség közül választhat. A kevésbé hozzáértőknek azonban nehéz kiválasztani a megfelelő készüléket a hatalmas kínálatból. Ebben a cikkben egy jó teljesítményt nyújtó, minőségi, de mégis olcsó tabletet szeretnék bemutatni, ez pedig nem más mint az ASUS MeMO Pad HD 7.

asus-memo-pad-hd-7-tablet2

A ASUS táblagépe egy kifejezetten szép, 7 colos IPS kijelzővel van felszerelve, ami 1280×800-as felbontású, tehát megfelelően éles képet ad és s színei is nagyon szépek. A betekintési szög szinte 180 fokos, azaz oldalról is jól látható a kép. A készülék majdnem 11mm vastag, azaz ebben nem kelhet versenyre néhány drágább vékony tablettel, de a súlya legalább könnyűnek mondható, alig több mint 300 gramm.

Hátul találjuk a hangszóró, valamint egy egyszerű 5 megapixeles kamerát, ami full HD videókat is tud rögzíteni. Az első kamera 1.3 megapixeles és tökéletes például videótelefonálásra.

asus-memo-pad-hd-7-olcso-tablet

Az ASUS MeMO Pad HD 7 lelkét a MediaTek MT8125-ös chipset adja, ami négymagos, 1,2GHz-es processzorával megfelelő teljesítményt nyújt. Persze ez jelentősen elmarad a csúcsmodellekétől, de átlagos használatra bőven elég. A jól optimalizált szoftvernek köszönhetően gyorsan működik a tablet, nincsenek megakadások böngészésnél vagy más alkalmazások használatánál. A PowerVR SGX544-es grafikus chipnek köszönhetően pedig az újabb játékok is hibátlanul futnak a készüléken.

A táblagép 1GB RAM-mal és 16GB-os háttértárral rendelkezik, de ha utóbbi kevés lenne, akkor bővíthető MicroSD memóriakártyával. Az akkumulátor teljesítménye 3950mAh, ami kifejezetten sokáig képes működtetni az ASUS MeMO Pad HD 7-et, akár 10 óra folyamatos használatot is lehetővé téve.

Ez a remek készülék pedig már akár 45 ezer Ft-ért is megvehető, ami nagyon jó ár a tudásához képest, így tehát bátran tudom ajánlani például karácsonyra.

asus-memo-pad-hd-7