Ezért jók az indukciós főzőlapok

Magyarországon is egyre jobban elterjednek a modern, indukciós főzőlapok, melyek egy újfajta technológiai megközelítéssel nagyon sok energiát, s ezzel pénzt képesek megtakarítani.

indukcios_fozolap

Előnyök

Az indukciós főzőlap a mágnesesség fizikai hatásait használja, mellyel közvetlenül az edény anyagát melegíti fel. Ellentétben a hagyományos elektromos főzőlapokkal, ahol egy fűtőszálat melegítenek fel 600-700 fokra, itt nincs szükség egy közvetítő közeg energiapazarló felhasználására.

Az indukciós főzőlapok másik nagy előnye, hogy sokkal finomabban szabályozható a melegítés intenzitása, mint a hagyományos tűzhelyeknél, s a melegítés hőfoka állandó, a beállított értéknek megfelelő.

Bár sokaknak nem fontos, az ilyen modern főzőlapok szemet gyönyörködtető kinézettel rendelkeznek. Szinte nem is található olyan modell a piacon, mely nem elegáns, egyes változatok pedig kimondottan futurisztikusak a led kijelzőkkel és krómozott, vagy éjfekete gombokkal.

Biztonság

Kisgyermekes családok számára a fürdőszoba mellett a konyha az elsődleges veszélyforrás. A hagyományos főzőlapok még sokáig forróak maradnak a főzés után, így vigyázni kell, nehogy a gyermek hozzáérjen, és megégesse magát. Az indukciós főzőlapok azonban teljesen biztonságosak, csak és kizárólag az edényt melegítik, s felületük hideg marad. Az edény eltávolítása után semmilyen veszélyt nem jelentenek, s akár rájuk is tenyerelhetünk, mert hőt csak a mágnesezhető fémedényben fejlesztenek.

Az ilyen főzőlapok másik előnye a biztonsági kapcsoló, mely érzékeli, ha kifut az étel. Ekkor a főzőlap lekapcsolja magát, s az edény eltávolítása után teljesen biztonságosan letörölhető az étel a hideg főzőlapról. Az edény visszahelyezésével pedig tovább folytatódhat főzés!

Forrás: receptneked.hu