Így javíts cipzárt házilag!

A cipzár egy nagyszerű találmány, és sokszor bele sem gondolunk, hogy mennyit használjuk, mivel már annyira természetessé vált. Így legtöbbször csak akkor figyelünk fel rá, amikor éppen elromlik. Sajnos ez gyakran előfordulhat, és akkor a legzavaróbb, ha egy gyakran használt, kedves ruhadarabunkkal történik meg.

Zippers

Ilyenkor három lehetőség van. Az egyik hogy elvisszük megjavíttatni valahová, de ez sokszor több napba is beletelik, ráadásul nem is olcsó. A másik lehetőség, hogy otthon megpróbáljuk kicserélni az egész cipzárat, de ez meg nagyon idő- és munkaigényes. De szerencsére van egy harmadik lehetőség is, ez pedig az otthoni húzószán csere.

Sokszor csak maga ez a húzószán romlik el, és ilyenkor teljesen fölösleges az egész cipzárat kibontani a cseréhez. Ilyenkor elég csak egy kis fogóval lecsípni a helyérő, majd egy méretben megfelelő másikat rápattintani a cipzárra. Ez egyszerűbb mint gondolnánk, és még olcsóbb is, mintha az egész cipzárat kicseréltük volna.

A Patentcipzár webáruházban mindenféle méretben és típusban vehetünk ilyen húzószánokat, és még a megfelelő darab kiválasztásához is kapunk segítséget. Érdemes egy próbát tenni vele, mivel nagyban megkönnyítheti az életünket!