Egy új bútor feldobja az otthonunkat, kertünket

Nagyobb lakberendezési tárgyakat (pl. bútorok) nem szoktunk minden fél évben vásárolni, életünknek tartós kellékei ezek, amelyeknek akár több évtizeden keresztül is el kell látniuk a feladatukat. De mi van akkor, ha megunjuk őket, vagy hirtelen tönkremennek, és nincs pénz arra, hogy vadonatújat vegyünk egy boltból? Ilyenkor jön képbe az apróhirdetéses oldalakon való böngészés, amelyeken nagy számú otthoni vagy kerti kelléket lelhetünk fel.

kerti-butor

A jómódúak sok esetben azért cserélik le bútoraikat, mert egész egyszerűen megunták azokat, így aztán remek állapotú, sokszor teljesen újszerű alkalmatosságokat tudunk megvenni, akár nagyon baráti áron. Persze a hirdetésekben nem mindig a legújabb dolgok szerepelnek, ebben az esetben szükséges lehet némi körültekintés. Nem érdemes semmibe venni nagyszüleink bútorait, eszközeit sem, hiszen egyre divatosabbá válik a „vintage” nevű stílusirányzat, amelynek a lényege pont a régi holmik gyűjtése.

antik-butor

A mások számára értéktelen kacatnak tűnő dologból akár lakásunk legszebb ékessége is válhat, bár ez néha egy kis utómunkálatot is jelenthet részünkről. Ha értünk a régiségekhez, akár igazi antik darabokat is kifoghatunk, amelyekről a gazdájuknak talán fogalma sincs, milyen értéket képviselnek, és alkalmi áron a birtokunkba kerülhetnek.

Mindenképpen érdemes megtekinteni a vásárolandó tárgyat személyesen, ha lehet olyasvalakinek a társaságában, aki járatos azok elkészítésében, ismeri felépítésüket.

Ha netán mi válnánk meg valamitől, szintén a legjobb megoldás feladni egy apróhirdetést: megfelelő árat belőve hamar megtalálnak minket a potenciális vevők. Ha lehetséges, készítsünk több képet is az eladásra szánt bútorokról, és jobban járunk, ha nem titkoljuk el annak esetleges hibáit sem, hiszen később az ilyesmiből akár súlyos patália is kerekedhet, ami nem hiányzik senkinek sem.