Befürdött a Samsung a Galaxy S5-tel!

Nem mennek túl jól a dolgok a Samsung háza táján, és a gyártó kénytelen változásokat eszközölni a mobilokkal kapcsolatos üzleti stratégiájában. Ez létfontosságú lesz, mert a zászlóshajónak szánt Galaxy S5 már közel sem volt annyira kelendő, mint elődje.

Voltak arra mutató jelek, hogy a Galaxy S5 nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis az elemzők állítása szerint a 2014-es zászlóshajó májusban 2 millióval kevesebb eladott példányt produkált, mint elődje ugyanebben a periódusban, egy évvel korábban.

A következő gyenge negyedévi eredmények megerősítették, hogy a baj csak növekszik. A Wall Street Journal cikke azt állítja, hogy összesen az előző két negyedév alatt összesen 4 millióval kevesebb S5 talált gazdára a tavalyi S4 eladásokhoz képest, és többek között ez a legnagyobb oka a vállalat idei gyenge teljesítményének.

Bár az Egyesült Államokban képes volt megnövelni eladásait, sajnos a világ legnagyobb piacának számító Kínai Népköztársaságban 50 százalékkal estek a gyártó mutatói. A vállalat kénytelen lesz fontos változásokat eszközölni stratégiájában, és ha a szóbeszéd igaz, fejek is hullhatnak a cégnél. Felröppentek ugyanis olyan pletykák, hogy a mobilos részleg vezetéséért felelős JK Shin-nek muszáj lesz távoznia, és át kell adnia helyét a TV-s divízió vezérigazgatójának, BK Yoon-nak.